Bergama’da Numaraj Sorununa Kalıcı Çözüm

Bergama genelinde adresler, bina dış kapı numaralarındaki uyumsuzluklar nedeniyle vatandaşların yaşadığı numarataj sorunlarının kalıcı çözümü için başlatılan çalışma tamamlandı. Başkan Hakan Koştu, “Bundan böyle numarataj ile ilgili vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar yok denecek kadar azalacak” dedi.
Bergama Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MASK) entegrasyon sürecinde sorunlu olan 38 bin adet adres kaydı manuel olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevli personelleri tarafından güncellendi. İzmir genelindeki ilçeler arasında en yüksek kayıt güncelleme sayısına sahip olunmasına rağmen çalışmalar Bergama’da kısa sürede tamamlandı.
BAŞKAN KOŞTU; “VATANDAŞLARIMIZ NUMARAJ İÇİN ARTIK SORUN YAŞAMAYACAK”
MASK Entegrasyon çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasının önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Numaraj sistemi ve ulusal adres sisteminin uyumlu hale getirilmesi son derece önemliydi. Nüfus İşleri ve Belediyemiz adres bilgileri arasında uyuşmazlıklar söz konusuydu. Göreve geldiğimizde bu uyuşmazlıklar nedeniyle vatandaşlarımızın kurumlar arasında mekik dokuduğunu, her hangi bir işlem yapmak için aldıkları numaraj belgeleri ile gittikleri kurumlarda zorlandıklarını ve birkaç kez belediyemize müracaat etmek zorunda kaldıklarını tespit ettik. Bu sorunların çözümü için süratle çalışma başlattık ve kısa sürece tamamladık. Çalışmayı İzmir genelinde 30 ilçede ilk 9 arasında tamamlayan İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze ve çalışanlarına teşekkür ederim” dedi. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması üzerine İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl tarafından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve çalışanlarına teşekkür belgesi verildi.