Bergama İçin Tanıtım Seferberliği Başlıyor

Bergama’nın tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı düzeyinde yapılacak çalışmaya alt yapı oluşturmak üzere adım atıldı.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da görüşmesinin ve Bergama’ya tanıtım sözü almasının ardından neler yapılabileceği üzerine bir toplantı gerçekleştirildi. Haluk Elbe Salonu’nda yapılan toplantıya Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, belediye meclis üyeleri ve turizm sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde yeni oluşturulan Tanıtma Ajansı’na sunulacak olan tanıtım dosyasının nelerden oluşması gerektiği, önceliklerin ne olması gerektiği yönünde yol haritası üzerine konuşuldu.

Başkan Koştu “Bergama için önemli bir adım”

Üç bin yıllık tarihi olan Bergama’nın yerel turizm ve uluslararası boyutta yeterince tanıtılmadığına dikkat çeken Başkan Koştu, “Bu durumu sayın bakanımıza anlatınca yeni oluşturulan Tanıtma Ajansı aracılığıyla tanıtım sözü aldık. Bu toplantının sonucuna göre ilçemizin tanıtım atağını bakanlık desteği ile başlatacağız. Bu toplantıya katılarak katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.