Bergama Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Bergama Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’da olması nedeniyle meclis, Başkanvekili Cüneyt Umutlu başkanlığında Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Şubat ayı meclis tutanaklarının okunarak onaylandığı toplantıda daha sonra belediye başkanlığı, birimler ve komisyonlardan gelen konular görüşülerek karara bağlandı.
KERMES’İN TARİHİ BELLİ OLDU
Belediye Meclisi’nde Uluslararası Bergama Kermesi’nin bu yıl yapılacak olan 86’ncısı içinde tarih görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Alınan karar ile 86.’ncı Bergama Kermesi’nin 20-26 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılması kararlaştırıldı.
BAŞKANVEKİLİ UMUTLU; “KERMESİMİZ HAYIRLI OLSUN”
Meclis toplantısı ardından bir açıklama yapan ve Koronavirüs nedeniyle iki yıl üst üste kermeslerin dijital ortamda yapıldığını ifade eden Belediye Başkanvekili Cüneyt Umutlu, “84 ve 85.’nci Bergama Kermesi’miz etkinliklerini belediyemiz dijital platformlarından, sosyal medya hesaplarından hemşehrilerimize ulaştırdık. Savaş yılları dahi aralıksız devam eden kermesimizin bu geleneğini, tüm Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüs illetinde de sürdürmüş olduk. Geldiğimiz noktada, salgının gidişatı etkinliklerimizi hemşehrilerimizin katılımıyla yapmaya izin verecek gibi duruyor. Bir aksilik olmazsa, Koronovirüs salgınının gidişatı etkinliklerin yapılmasına mani bir durum teşkil etmez ise, 86.’ncı kermesimizi kadim şehrimiz Bergama’mıza yakışır konser ve programlarla dolu dolu yapacağız” dedi.
MECLİS ÜYESİ YERLİKAYA’DAN HOCALI KATLİAMI’NA KINAMA
Dilek ve teminniler bölümünde gündem dışı olarak söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yerlikaya, Hocalı Katliamı ile ilgili kınamada bulundu. Meclis Üyesi Yerlikaya, Ermeniler tarafından 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi Hocalı Kasabası’nda 83 çocuk, 106 kadın ve 70’ten fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 soydaşımızın toplu bir şekilde şehit edildiği ve tarihte kara bir leke olarak geçen katliamı kınadı. Ardından Nisan Meclisi’nin 06.04.2022 tarihinde saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldı ve toplantı sona erdi.