Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu Bu Yıl 21. Gerçekleşen Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri’nin Konuğu Oldu

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu bu yıl 21. Gerçekleşen Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri’nin konuğu oldu.

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından, yöresel oyunlara, ata sporu güreş ve cirit oyunlarından bir çok etkinliğe adeta kültür şöleninin yaşandığı festivalde sanat günlerine adını veren 3000 yıllık kültür, ilmek ilmek duyguların, hasretlerin işlendiği, her bir motifi ayrı bir anlam içeren Yağcıbedir halıları Dünya’ya tanıtıldı.

Festivalde Bergama Kültür Sanat Turizm Folklor Gençlik Derneği (BEFEM) Bergama yöresine ait geleneksel kadın kıyafetlerinin yer aldığı bir sergi açarak Bergama kültürüne dair bir sunum gerçekleştirdi. BEFEM’in Bergama yöresi oyunları ise izleyenlerden büyük alkış aldı.
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu festivalde Bergama’nın konuk edilmesi ve misafirperverliklerinden dolayı Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a teşekkür etti.