ZABITA'DAN KASAP DENETİMİ

BERGAMA’DA ZABITA’DAN KASAP DENETİMİ YAPILDI

Bergama Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, et ve et ürünleri satışı yapılan iş yerlerinde ani denetimlerde bulundu. Yapılan denetimlerde işyerlerinin temizlik ve hijyen kurallarına uyduğu görüldü.

Belediye Zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde, satış yapılan yerlerin hijyen durumu, ürünlerin muhafaza şekilleri ile satış koşulları kontrol edildi. Denetimlere Bergama Belediyesi Veteriner Hekimi Mahmut Aslankan’da katıldı.

Zabıta ekiplerinin denetimleri sırasında ürünlerin satış ve muhafaza koşullarının uygunluğuna, çalışanların kurallara uyup uymadığına da bakıldı. Büyük bir titizlikle gerçekleştirilen denetimlerde satışa sunulan ve saklanan gıda ürünlerinde sağlıksız bir ortama rastlanmadığı belirtildi.

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Belediye başkanı Mehmet Gönenç, “Zabıta ekiplerimiz tarafından sürekli devam eden denetimlerimizi bu kez kasaplarımızda, et ve et ürünleri satışı yapılan yerlerde gerçekleştirdik. Ekiplerimiz özellikle işyerlerinde hijyen koşullarına, ürünlerin sağlıklı bir ortamda muhafaza edilip edilmediğine baktı. Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde gıda tüketimini sağlamaktır. Yapılan denetimlerde kasaplarımızın bazı ufak tefek aksaklıklar dışında kurallara uyduğunu tespit ettik. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.