YARIŞMA TALİHLİSİ ÇEK VATANDAŞI TRAVNİCKOVA, BERGAMA GEZİSİNDEN MUTLU AYRILDI

9-13 Mart 2016 tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşen ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Bergama Belediyesi standında düzenlenen yarışmayı kazanan talihli Bergama ziyaretini gerçekleştirdi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşen ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Bergama Belediyesi standında düzenlenen yarışmayı, Bergama ile ilgili üç soruyu da doğru cevaplayan ve Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan Jana Travnickova kazandı. Ödül olarak ise Bergama Belediyesi’nden uçak biletleri dâhil iki kişilik konaklama kazandı.

Travnickova Bergama’ya arkadaşı Barbora Bimova ile geldi. UNESCO Alan Yönetimi Birimi’nin eşlik ettiği alan gezisinde Akropol, Kale Mahallesi, Arasta, Asklepion ve Kızıl Avlu’yu gezildi. İki misafir de Sanat Tarihi mezunu oldukları için Bergama’nın her köşesine hayran kaldılar.

Jana Travnickova ve arkadaşı Barbora Bimova Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e de teşekkür ziyaretinde bulundular. Burada Bergama gezisiyle ilgili görüş belirten Travnickova, Çek Cumhuriyeti’nde turistlerin genelde bireysel seyahatleri tercih ettiklerini ve bireysel seyahat için de Bergama’nın çok uygun olduğunu, Ülkelerine geri döndüklerinde ise Bergama’nın tanıtımını yapacaklarını söyledi. Ayrıca Travnickova ve arkadaşı Başkan Gönenç’e Bergama’nın gönüllü tanıtım elçileri olacaklarına söz verdiler.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise bugünlerde Türkiye’nin yurt dışında yaşanan sıkıntılarla anılmasına rağmen geldikleri için misafirlere teşekkür etti. Başkan Gönenç “Bu açıdan ziyaretiniz bizim için çok anlamlıydı” dedi.