VEREM VE ORGAN BAĞIŞI EĞİTİMİ

Bergama Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri verem hastalığı ve organ bağışı konusunda Bergama Belediye Personeline eğitim verdi.

Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitimde hemşire Gökşen Sönmez Erken verem hastalığının ne olduğu, nasıl bulaştığı, belirtilerinin neler olduğu, verem belirtileri varsa neler yapılması gerektiği ve veremden nasıl korunulabileceği konusunda bir sunum gerçekleştirerek personele bilgiler verdi.

Eğitimin ikinci kısmında ise organ bağışı konusunda bir sunum gerçekleştiren hemşire Gül Mumcuoğlu, organ nakli, hangi organların ve dokuların nakil edilebileceği, beyin ölümü, bağışlanan organların kimlere nakil edilebileceği, nereye ve nasıl organ bağışı yapılabileceği konularına dikkat çekti. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulanabileceğini belirten Mumcuoğlu, organ naklinin avantajları konusunda da personeli bilgilendirdi.