ULUSLARARASI ENGELLİLER GÜNÜ RENGÂRENK GÖSTERİLERLE KUTLANDI

3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü törenlerle kutlandı.

Törenler Bergama Halk Eğitim Merkezi önünden, Hükümet Konağı Bahçesi’ne kadar süren ‘Engelliler Günü Yürüyüşü’ ile başladı. Daha sonra Kaymakamlık Tören Alanı’nda düzenlenen etkinliklere geçildi. Buradaki etkinliklere Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan ile birlikte Bergama Belediyesi Başkan vekili Ali Kahyaoğlu’da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenlerde Bergama Spastik Çocuklar ve Erişkinler Derneği Başkanı Saffet Gülsün Atatürk anıtına çelenk koydu.

Törende konuşan Bergama Spastik Çocuklar ve Erişkinler Derneği Başkan Yardımcısı Sabri Yalgın, engelli vatandaşların sorunlarına değindi ve engelsiz bir dünya diledi. Ardından Bergama Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladıkları “Rengârenk” adlı dans gösterisi ilgiyle izlendi. Daha sonra İlçede bulunan eğitim ve rehabilitasyon merkezi öğrencileri şiirler okudu. Etkinliklerin sonunda gösteri yapan Uçurtma Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kafkas Halk Oyunları gösterisi büyük alkış aldı.

Öte yanda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Engelliler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Gönenç mesajında, “ Engellilerin toplumsal yaşama katılımını sağlamak hepimizin görevi. Sağlık, eğitim ve çevre başta olmak üzere her alanda engellilerimizin eşit yurttaşlar olarak yaşaması için gerekli düzenlemelerin biran önce yaşama geçirilmesini ve tüm engellerin ortadan kaldırıldığı engelsiz bir dünya diliyorum” dedi.