ULU ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÖRENLERLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79’uncu Yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

Bergama Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Murat Sağlık, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Samet Özcan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

Bergama Kültür Merkezi’nde devam eden anma törenlerinde ise günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Atatürk ve Eğitim’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törenlerin sonunda 14 Eylül Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk’ün en sevdiği şarkları seslendirdi.