TEKVANDOCU SPORCULARIN YENİ KUŞAK HEYECANI

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun dört ayda bir düzenlediği birinci etap kuşak sınavı Bergama Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Sınava katılan sporcuların yeni kuşak heyecanı tribünleri dolduran ailelere de yansıdı.

190 SPORCU KATILDI
Yaklaşık 190 sporcunun katıldığı kuşak sınavına Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in eşi Meltem Gönenç, Türkiye Tekvando Federasyonu Milli Takım Antrenörlerinden Orhan Karslı, Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri Serpil Güler, Demet Demir, Murat Tanol, Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şube Başkanı Gülten Uze, Bergama Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Bayram, yöneticiler Hasan Canoğlu, Mehmet Yazgan ve tekvando takımı antrenörü Burçin Güven katıldılar.

Düzenlenen törende ailelerin oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken, tekvando kulübü sporcuları çeşitli gösteriler düzenlediler. Gösterilerin ardından bir üst kuşağa geçenlere diplomaları Türkiye Tekvando Federasyonu Milli Takım Antrenörlerinden Orhan Karslı, Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Bayram ve antrenörleri Burçin Güven tarafından verildi.

HEDEF ŞAMPİYONALARDA BAŞARI
Yapılan sınavla ilgili bilgi veren takım antrenörü Burçin Güven; "Bugün Türkiye Tekvando Federasyonu'nun dört ayda bir düzenlediği birinci etap kuşak sınavını gerçekleştirdik. Sınava yaklaşık 6-18 yaş aralığında yaklaşık 190 sporcumuz katıldı. Şimdi hedefimiz 26 Ocak'ta yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonası ile Şubat ayında yapılacak Minikler Avrupa Şampiyonası ve Kulüpler Avrupa Şampiyonası'nda ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek. Ben çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen belediye başkanımız Mehmet Gönenç'e, emeği geçen herkese, sporcularımıza ve ailelerine sosuz teşekkürler ediyorum" dedi. Türkiye Tekvando Federasyonu Milli Takım Antrenörü Orhan Karslı ise yaptığı konuşmada; "Burada çok güzel bir topluluk oluşturmuşsunuz. Gıpta etmemek mümkün değil. Sporcularımıza ve katılan ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Almış olduğunuz kuşaklar hayırlı uğurlu olsun" dedi.

SPOR KENTİ BERGAMA
CHP'nin 35'inci olağan kurultayında olduğu için yapılan törene katılamayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise yazılı olarak gönderdiği mesajda Bergama'nın sporun her alanında başarılara imza attığını belirtti. Başkan Gönenç; "Bergamamızda spor adına oldukça güzel gelişmeler yaşanmaya başladı. İlçemiz adeta bir spor kentine dönüştü. Belediyespor takımımız üçüncü ligde başarılı bir sezon geçiriyor. Oluşturduğumuz altyapı ile liglerde mücadele eden beş ayrı takımımız var. Türkiye Badminton 9 yaş şampiyonasında birinci olduk. Belediyespor Oryantiring takımımız bölge ikincisi oldu. Bunların yanı sıra başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Tekvando takımımız ile adeta bir sporcu ordusu oluşturduk. Yakın zamanda gerçekleşecek olan şampiyonalarda ilçemizi yeni başarılara taşıyacaklarına inanıyorum. Antrenörümüzden, kulüp başkanımıza emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Böylesine güzel işler yaparak ilçemizi onurlandırıyorlar" dedi.