ŞARKILAR ATATÜRK İÇİN SÖYLENDİ

Bergama Belediyesi’nin, Atatürk’ün Bergama’ya gelişinin 82.yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Bergama Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu seslendirdiği birbirinden güzel eserler ile Bergamalı müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

19 yıldır Bergama Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunu çalıştıran Şef Oğuz Özvardar’ın yönetiminde sahneye çıkan Türk Sanat Müziği Topluluğu sahnede iki bölüm halinde gerçekleşen konserde 18 parça seslendirdi.

Türk Sanat Müziği Korosu Konserine Bergama Belediye Başkan Mehmet Gönenç, eşi Meltem Gönenç’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek ile çok sayıda sanatsever Bergamalı katıldı.

KORİST HASAN AVCI UNUTULMADI

Bergama Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosuna uzun yıllar emek veren ve bir süre önce yaşamını yitiren Hasan Avcı unutulmadı. Sahnede Ayşe Gülten Uze’nin ‘’ Benzemez Kimse Sana ‘’ isimli eseri seslendirirken konser salonuna kurulan sinevizyonda Hasan Avcı’nın geçtiğimiz yıl konser görüntüleri yer aldı.

Konserin bitiminde sahneye gelen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç 19 yıldır Türk Sanat Müziği Korosunu çalıştıran Şef Oğuz Özvardar’a teşekkür ederek çiçek verdi.13 Nisan tarihinin Bergama için özel bir gün olduğunu belirten Başkan Gönenç, “Bundan tam 82 yıl önce bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Bergama’yı ziyaret etti. Biz bugün hala ona olan inancımız ve bağlılığımızla onun ilke ve devrimlerinden ayrılmama kararlılığımızla Atatürk’ü Bergama’ya gelişini kutladık. Umarım önümüzdeki yıllarda böylesi güzel sanat eserlerini yüreğimizin yanmadığı acıların olmadığı ölümlerin yaşanmadığı bir ülkede biraz daha heyecan ve coşku ile söyleriz” dedi.