OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ

Bergama Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul kantinlerini denetledi.
Belediye çevre mühendisi ve gıda mühendisi öncülüğünde okul kantinlerine kontroller gerçekleştiren ekipler hijyen koşullarını inceleyerek işletmecilere uyulması gereken kurallar konusunda bilgiler verdi. Ayrıca eksikleri olan işletmecilere uyarılarda bulunarak gerekli süre zarfında eksiklerin giderilmemesi halinde cezai işlem uygulaması yapılacağı belirtildi.

Gerçekleştirilen denetimlerle ilgili bilgi veren Bergama Belediyesi Çevre Mühendisi Muhammed Ashour, “Okullarımızda yaptığımız denetimlerde, kantinlerde kullanılan gıdaların muhafaza koşullarına uygunluğu, gıda maddelerinin son tüketim tarihi, kantinin ve personelin genel hijyen durumu ve kantinlerde satışı yasak gıdaların satılmaması konusunda işletmecileri bilgilendirdik.” dedi.