MÜZİKLİ ŞİİR GECESİ "KADİM PERGAMON"

Bergamalı şair Halim Yazıcı ve müzisyen Zafer Muhlis Uslu, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdikleri Bergama’da, Bergamalılara nefis bir müzikli şiir gecesi yaşattı.

Bergama Kültür Merkezi (BerKM)’de gerçekleşen etkinliği Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç eşi Meltem Gönenç ile birlikte seyretti. Etkinlikte Bergama temalı şiirlerini seslendiren şair Halim Yazıcı’ya, müzisyen Zafer Muhlis Uslu, şairin şiirlerinden bestelediği ve geçtiğimiz ay piyasaya çıkan ‘Bu Seferlik Affedin’ adlı albümünde yer verdiği besteleri ile eşlik etti. Şiir ve müziğin eşsiz buluşmasında, yönetmen Mutlu Polat’ın yaptığı ‘CazKedisi & Kadim Pergamon’ adlı şiirli kısa filmde gösterildi.

Etkinlik sonrası sahneye çıkarak sanatçıları tebrik eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim. Buradaki sanatçı dostlarımıza da teşekkür ediyorum. Konseri izlerken ne düşündüğümü kısaca ifade etmek istiyorum. Kadim Pergamon, Bergama’yı en iyi tanımlayacak gösterilerden birisi. Şunu düşünüyorum ki burada gerçekten büyülü bir hava var. Bu şehrin öyküsünü ve tarihini bilen, bu şehrin sokaklarında büyüyen çocuklar Kadim Pergamon’dan izler taşıyor. Sevgili Halim Yazıcı’da bunlardan birisi. Bu kentin tarihinde hep böyle insanlar oldu. Galenosundan Bergamalı Kadrisine, Osman Bayatlısından Haluk Elbesine bugün hala aramızda olan, Bergama için yazan, üreten onlarca sanatçı ve onlarca bilim insanı hep bu kentin doğurduğu biçimlendirdiği sanatçı, bilim insanı, edebiyatçılardır. Biz Bergamalılar olarak o yüzden kendimizi çok şanslı hissediyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan şair Halim Yazıcı ise; “Bergama’nın toprağında, rüzgârında, oksijeninde nefes almak, çocukluğumuzun ve gençliğimizin geçtiği topraklarda tekrar dostlarımızla buluşmak benim için büyük bir mutluluk kaynağı. Sevgili müzisyen kardeşim ve çocukluk arkadaşım Muhlis Uslu’nun güzelim besteleriyle ve şiirlerimle beraberce kucaklaştık. Bergama’nın gerçekten diğer il ve ilçelere örnek olacak güzellikte ki yeni açılan kültür merkezinde sahne almak bizleri inanılmaz mutlu etti” dedi. Sanatçı Zafer Muhlis Uslu ise; “1950 Bergama doğumluyum. Sevgili dostum Halim Yazıcı’nın şiirleriyle kedimize bir yol bulduk. Bu şiirler bizi hayata bağladı. Benim çocukluğum var bu şiirlerde, hayatım var. Çünkü halim yazıcıyla bizim 50 yıldır sürmekte olan bir dostluğumuz var. O yüzden ben bu akşam çok mutlu oldum. Bütün ilkleri yaptığım Bergama’da ilk kez bir gurupla sahneye çıkıyorum. Bize burada sizlerle buluşma olanağı sağlayan Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç’e ve tüm BerKM çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatçılar Halim Yazıcı ve Zafer Muhlis Uslu’ya bu gösteri için özel olarak oluşturulan grupta, basgitarda Taner Ersoy, davulda Sunay Ersoy, gitarda Cem Şengül ve klavyede ise Gökhan Uzunlar eşlik etti.

Etkinlik sonunda sanatçılar Halim Yazıcı ve Zafer Muhlis Uslu BerKM’de hayranlarına kitap ve CD imzalamayı da ihmal etmediler.