Müzik Engel Tanımaz

Bergama Kültür Merkezinde (BerKM) hafta sonu konser veren dünyaca ünlü gitaristler, Bergamalı engelli vatandaşlar ile bir araya geldi.

Uluslararası sanatçılar Vietnamlı Thu Le (Klasik), İspanyol Davinia Ballesteros (Flamenko), Arjantinli Mirta Alvarez (Tango) Bergama’da verdikleri konserden sonra UNESCO’nun 999.mirası olan kentte sosyal sorumluluk projesine imza atarak Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’ni ziyaret etti.

Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezinde eğitim gören engelli vatandaşlarla bir araya gelen sanatçılar, burada mini bir dinleti sundular. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in de izlediği dinleti sonrası ünlü gitaristlere birde sürpriz yapıldı. Burada ki engelli kursiyerler kendi elleri ile keçeden yaptıkları bebekleri ünlü gitaristlere hediye ettiler. Grup adına çok duygulandıklarını belirten Arjantinli Mirta Alvarez; “Öncelikle Bergama’da olmaktan gerçekten büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Ve müziğimizi engelli kardeşlerimizle de paylaşmaktan ayrıca mutlu olduk. Çünkü onların hayatımızda çok özel yerleri var. Ve müzik engel tanımayan olağanüstü bir araç. Hediyeleri evimizin en güzel yerinde saklayacağız. Gerçekten çok mutlu olduk. Çok duygulandık. Bergama’yı, Bergamalıları çok sevdik” dedi. Daha sonra engelliler ile hatıra fotoğrafı çektiren ünlü gitaristler, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi de aldılar.

Belediye Başkanını Makamında Ziyaret Ettiler
Ünlü gitaristler Vietnamlı Thu Le, İspanyol Davinia Ballesteros, Arjantinli Mirta Alvarez Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi ziyareti sonrası kendilerini Bergama’da misafir eden Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Bergama’yı ve Bergama insanını çok sevdiklerini dile getiren gitaristler Bergama’nın UNESCO’nun 999.Dünya Mirası olması nedeniyle Belediye Başkanını kutladılar.

Dünyaca ünlü gitaristler Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e kendi ülkelerinde çıkarmış oldukları albümleri imzalayarak hediye ederken, başkan Gönenç ise misafirlerine Bergama Kültür Merkezi ( BerKM) açılışı dolayısıyla düzenlenen İdil Biret Konserinin CD’sini hediye etti.

Ziyaretin sonunda ünlü gitaristler ile Belediye Başkanının makamında hatıra fotoğrafı çektirdiler.