MOTOR TUTKUNLARI BERGAMA’DA BULUŞTU

TÜRKİYE SÜPER ENDURO ŞAMPİYONASI 2.AYAK YARIŞLARI SONA ERDİ

Bergama, motor tutkunları arasında büyük heyecana sahne olan Türkiye Süper Enduro Şampiyonası ikinci ayak yarışlarına ev sahipliği yaptı. 19 farklı engelle donatılan ve Bergama Belediyesi ile Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından yapılan Bergama Ekstrem Yarış Pisti ise enduro severlerin büyük takdirini kazandı.

Bergama Belediyesi’nin destekleriyle “Spor, Turizmin Geleceğidir” sloganıyla yapılan Bergama yarışında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 67 sporcu, 8 kategoride mücadele etti. En hızlı sporcuların yer aldığı Süper Enduro GP’de kadınlarda Burcu Tugayoğlu, gençlerde Emre Coşar, hobi kategorisinde Mahmut Soner Yılmaz, ustalarda Mazhar Barış Tok, veteranda Hüseyin Veziroğlu, prestij kategorisinde Sinan memnun, trialde ise Ergin Ceyhan birinci oldu.

Yarışlar sonunda sporcular kupalarını Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, TMF Asbaşkanları Ogün Baysan, Mahmut Nedim Akülke, TMF Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım ve TMF Genel Sekreteri Kutbettin Aydın'dan aldı. SüperEnduro GP, Prestij, Usta, Hobi, Genç, Kadın, Veteran ve Trial sınıflarında ilk üç sırayı alan sporculara 1000TL, 800 TL, 600 TL ve 400 TL para ödülü Bergama Belediye Başkanlığı tarafından takdim edildi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bu yıl Bergama’da, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın ilkini gerçekleştirdik. Bu son olmayacak. Her yıl Bergama’da motosiklet camiasının önemli yarışçılarıyla beraber olacağız. Bu işin burada olmasında Ege Motosiklet Kulübü ve Bergama Motosiklet Kulübü’nün büyük payı var. Kendilerine ve pistin hazırlanmasında emeği geçen Bergama Belediyesi çalışanları ile Türkiye Motosiklet Federasyonu’na teşekkür ediyorum” dedi.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

PRESTİJ SINIFI
Sinan Memnun-Sarıyer (BETA), Burak Özdemir-KEMK (KTM), İzzet Kazdal-Ayazdere (BETA)

USTA SINIFI