LOKANTA VE KARA FIRIN ESNAFIYLA TOPLANTI YAPILDI

Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Bergama Lokantacılar Esnaf Odası ile birlikte Bergama Belediyesi Haluk Elbe Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yapılan toplantıya Temizlik İşleri Müdürü Muhammed Ashour, Bergama Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Bayraktarlar ile kara fırın işletmecileri, ekmek, pide, unlu mamuller ve benzeri üretim yapan işletme sahipleri katıldılar.

Yapılan toplantıda işletmelerde bulunan bacaların yılda 2 kez temizletilmesinin sağlanması ve bacalarını temizleten fırınların baca temizlik belgeleri hakkında bilgiler verildi. Toplantıda konuşan Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Muhammed Ashour; “Bacaların periyodik temizliği yasal zorunluluktur. Yaptırmayanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanır. Bacanızı temizletmeniz menfaatiniz icabıdır. Zira bacanız kalifiye elemanlar tarafından en hassas bir şekilde temizlenmiş olacağından, bacanızın çekişi çok iyi olacaktır. İyi çeken bir baca yakıtı tam yakacağından, hem daha az yakıtla daha çok verim sağlayarak baca temizliği için yaptığınız masrafı fazlasıyla geri kazanmış olacak, hem de karbon monoksit zehirlenmelerine karşı hayatınızı emniyete almış olacaksınız” dedi.