KIZILAY TOPLANTISI YAPILDI

BERGAMA’DA TOPLUM LİDERLERİ İLE KIZILAY TOPLANTISI

İzmir’in Bergama İlçesi’nde, Türk Kızılayı ve Kaymakamlık tarafından ortaklaşa ‘Toplum Liderleri Semineri’ düzenlendi.

Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök tarafından verilen seminere, Bergama İlçesi Kızılay Şube Başkanı Necla Birinci, Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Bergama Ticaret odası Başkanı Fikret Ürper, Kaymakamlık adına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Celal Söyler, İzmir Kızılay Kan Bağışı Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Özgür Berberoğlu, İlçe Kızılay Yönetim Kurulu, oda başkanları ve kurum temsilcileri katıldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminerde ilçede kan bağışı faaliyetleri Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök tarafından anlatıldı. Dr.Gökay Gök konuşmasında; “Amacımız bölgemizin ihtiyacı olan 400 bin ünite kanın tümünü, gönüllü kan bağışçılarından sağlamaktır” dedi. Seminerde ayrıca Gök tarafından, Ülke genelinde yaşama geçirilen ‘Kök Hücre Projesi’ hakkında bilgi verildi. T.C Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı işbirliği ile yaşama geçirilen proje ulusal çapta bir kemik iliği bankası kurularak, kemik iliği nakli bekleyen hastalara umut olmayı hedefliyor.

Seminerin sonunda ise Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr.Gökay Gök ve Bergama İlçesi Kızılay Şube Başkanı Necla Birinci tarafından, Bergama Kaymakamlığına, Belediye Başkanlığına ve Ticaret Odası’na katkılarından dolayı birer plaket verildi. Plaket töreni sırasında konuşmak için söz alan ve organ nakli konusuna değinen Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu; “Organ nakli önündeki en büyük engelin, miras yasaları gereği, ölenin sahibi olan yakınlarının karar verme yetkilisi olmasıdır. Bu hususun kornea naklinde olduğu gibi değiştirilmesi gerekiyor. Kişi sağken, organlarını bağışladığında bir kayıt sistemi geliştirilmeli ve karar verici kendi olmalıdır” dedi.