KEÇE AKSESUARLARI YAPIMI KURSU SERGİSİ AÇILDI

Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü işbirliğinde açılan ‘Keçe aksesuarları yapımı kursu sergisi’ ve sertifika töreni Bergama Kültür Merkezi’nde (BerKM) yapıldı.

Etkinliğe İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Uzman Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve eşleri ile birlikte katıldı.

Etkinlik, Keçe aksesuarları yapımı kursu sergisinin açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı. Sergi katılımcılara Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan’ın eşi keçe kursu eğitmeni Fatma Canatan tarafından bilgi verilerek gezdirildi. BerKM sergi salonunda sergilenen ürünler katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı. 81 İlde Vali eşleri, İlçelerde ise Kaymakam eşleri himayesinde yürütülen projenin geliri şehit aileleri, gazilere bırakıldı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve eşi Meltem Gönenç’te ürünlerden satın alarak projeye destek verdi.

Sergi açılışından sonra BerKM çok amaçlı salonunda sertifika törenine geçildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kursiyerlere sertifikaları İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Uzman Dr. Dilek Didem Ayyıldız tarafından dağıtıldı. Etkinlikte katkısı olanlara da plaket ve çiçek taktim edildi.