KARDEŞLİK ZİYARETİ

Bergama Belediyesi’nin bu yıl 21’ncisini düzenlediği ‘Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği’ kapsamında Bergama’nın kardeş şehirlerinden gelen çocuklar Bergama Kaymakamlığı’nı ve Bergama Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bu yılki şenliğin konukları olan Bulgaristan’ın Glavinitsa, Makedonya’nın Rosaman ve Kosova’nın Prizren kentinden gelen misafirler Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan ve Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu’na ziyarette bulunarak kardeş kentlerin sembolü olan hediyeleri takdim ettiler.

Uzun yıllardan bu yana devam eden kardeş kent ilişkisinin aralıksız devam etmesinden mutluluk duyduklarını belirten Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, “Özellikle çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı ve kurdukları arkadaşlık bizler için tarif edilemez bir mutluluk” dedi.

Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda kardeş kentin konukları ile bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ise Bergama’nın tarihi ve doğal güzelliklerini anlatarak konuklarla sohbet etti. Barış ve kardeşliğin bir ülke için en önemli şey olduğunu belirten Kahyaoğlu, “Bizler aralıksız sürdürdüğümüz bu kardeşliği daha uzun yıllarda sürdüreceğiz. Her yıl kardeş kentlerimizden gelen misafirlerimizin Dünya Mirası Bergama’ya gelmeleri ve bu coğrafyanın güzelliklerini görmeleri bizleri ziyadesiyle memnun ediyor” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu konuklara hediye takdim etti.