KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILDI

KAR YAĞIŞINA KARŞI ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Madra, Kozak ve Yuntdağ bölgelerindeki köylerde iki gündür aralıklarla yağan kar yağışı ve buzlanmaya karşı çalışmalar sürüyor.

Mahalle yolları İzmir Büyükşehir ve Bergama Belediyesi ekiplerince gece gündüz yapılan aralıksız çalışmalar sonucunda ulaşıma açıldı. Köy yollarındaki buzlanmayı önlemek için ise gün boyunca tuzlama çalışmaları devam ediyor. Yetkililer kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer 30 cm’ye ulaştığını ifade ediyor.

Çalışmalara bizzat katılan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bergama'nın yüksek kesinlerinde dünden bu yana karla mücadele sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine Belediyemizde destek oluyor. Yolları açık tutmaya ve buzlanmaya karşı etkin bir tuzlama yapmaya çalışıyoruz. Çalışan tüm emekçilerimize kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Bakırçay Tesisi Şantiye Şefi Suat Öztürk yaptığı açıklamada; “Kapanan köy yollarının açılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. An itibari ile yolu kapalı köy yolu bulunmamaktadır” dedi. Bergama Belediyesi Muhtarlıklar Müdürü vekili Haydar Türkdoğan ise tüm mahalle muhtarlıklarıyla irtibat halinde olunduğunu, olası sıkıntılara hemen müdahale edildiğini söyledi.

Öte yandan Ürkütler mahallesinde ayağı kırılan 73 yaşındaki Kezban Demir ise çalışmalara katılan Bergama Belediyesi çalışanlarınca kurtarılarak hastaneye götürülerek, tedavi altına alındı.