KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLİŞİNİN 82. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 82. yıldönümü Bergamalı kadınlar tarafından kutlandı.

Hükümet Konağı Tören Alanı’nda yapılan kutlamalara Bergama Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Serpil Güler, Demet Güler, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in eşi Meltem Gönenç ve Bergama Kadın Dayanışma Merkezi üyeleri katıldı. Tören Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 82’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Türk kadını seçme ve seçilme hakkını birçok batılı ülkeden daha önce 5 Aralık 1934 yılında sahip olmuştur. Atatürk Devrimlerinin en önemli hedeflerinden biride kadınların her alanda erkeklerle eşit hakka sahip olmasıdır. Ancak parlamento başta olmak üzere birçok alanda halen yeterince temsil edilememektedirler. Ülkemizin her alanda zenginleşebilmesi ancak kadın ve erkeklerin hayatın her alanında eşit olması ile mümkündür. Bu düşüncelerle Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 82. yıldönümü kutlar, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlarım” dedi.