İPEKBÖCEKÇİLİĞİ VE İPEKÇİLİK PROJESİ

İPEKBÖCEKÇİLİĞİ VE İPEKÇİLİK PROJESİNDE 2’İNCİ AYAK

Bergama Belediyesi’nin ‘Kırsal Kalkınmayı Destekleme’ çalışmaları kapsamında geçen yıl başlatıp geliştirdiği “İpekböcekçiliği ve İpekçilik Projesi”’nin ikinci ayağı başlıyor.

Proje ile ilgili ilk olarak 22 Nisan Cuma günü saat 10.00’da Zeytindağ, 14.30’da ise Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapılacak. Bilgilendirme toplantısı Bursa Kozabirlik Eğitim Uzmanı Mehmet Sönmez’in katılımıyla gerçekleşecek. Toplantıya çok sayıda meslek odası temsilcisi ve köy muhtarları katılacak. Önümüzdeki aylarda ise yetiştirmek isteyen üreticilere İpekböceği dağıtılacak.

BAŞKAN GÖNENÇ; “HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Yapılan işle ilgili bilgi veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Büyük yatırımlar gerektirmeden, 35-40 günlük uğraşlar sonucunda iyi bir gelir getirisi olan ve dut ağacının yetiştiği her yerde yapılabilen ipekböcekçiliği yetiştiriciliği için, geçtiğimiz yıl pilot bölge olarak Armağanlar ve Karahıdırlı mahalleri seçilmişti. bu mahallelerde başarılı bir üretim gerçekleştirilmişti. Bu yıl üretim yerlerini genişleterek yaklaşık 6 mahallede ipekböcekçiliğini faaliyete geçirmeyi planladık. Dut fidanı ve ipekböceği teminini sağlayacağız. Üretim yerlerinin oluşturulması, üretim ürününün pazarlanması gibi konularda da üreticiye destek olacağız” dedi.

İPEKBÖCEKÇİLİĞİ VE İPEKÇİLİK PROJESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

TARİH: 21 Nisan 2016 Cuma

YER: Zeytindağ (Saat: 10.00), Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (Saat: 14.30)