ERKEKLER KATEGORİSİ BASKETBOL TURNUVASI

BERGAMA ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİNDE POTA’DA KAZANAN DOSTLUK OLDU

Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen, 20. Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği kapsamında ‘Ortaokullar arası Erkekler Kategorisi Basketbol Turnuvası’ yapıldı.

Çekişmeli maçların yaşandığı turnuvada 80.Yıl Cumhuriyet Y.B.O birinci olurken, rakip sporcular arasındaki dostluklar turnuvaya damgasını vurdu. Seyirci ise tribünleri tıka basa doldurdu.

Bergama Belediyesi Erdal Önder Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvaya 7 takım katıldı. Turnuvada 80.Yıl Cumhuriyet Y.B.O birinci, Bakırçay Ortaokulu ikinci, Zübeyde Hanım Ortaokulu üçüncü, Mualla Ersezgin Ortaokulu dördüncü oldu. Turnuvada birde ‘En İyi 5’ kategorisi düzenlendi. En iyi 5’e Yiğithan Kaçarer (Zübeyde Hanım Ortaokulu), Enes Kıymaz (Mualla Ersezgin Ortaokulu), Emir Apaydın (80.Yıl Cumhuriyet Y.B.O), Görke Göynügür (Bakırçay Ortaokulu) ve Ali Berk Umutlu (80.Yıl Cumhuriyet Y.B.O) seçildiler. Turnuvanın en değerli oyuncusu ise 80.Yıl Cumhuriyet Y.B.O’dan Ali Berk Umutlu oldu.

“DOSTLUK VE KARDEŞLİK İLİŞKİLERİ EN BÜYÜK KAZANIM”

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç yapılan ödül törenine, Bergama Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Bayram ve yönetim kurulu üyesi Hasan Canoğlu ile birlikte katıldı.

Çocukları başarılarından dolayı kutlayan Başkan Gönenç; “20’incisini düzenlediğimiz Bergama Uluslararası Çocuk Şenliği etkinlikleri içinde yapılan bu turnuvalarda göstermiş olduğunuz mücadele azmi ve centilmenlik nedeniyle hepinizi kutluyorum. Aranızda gelişen dostluk ve kardeşlik ilişkileri en büyük kazanımınız. Dolayısıyla bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen turnuvanın tertip komitesi ise Bergama Belediyesi Spor Kulübü Basketbol şubesi Antrenörleri Niyazi Bezirgan, Can Kayalarlıoğulları, Ercan Süleyman Gündem ve Bergama Motosiklet Kulübü Antrenörü Hasan Çiftçi’den oluştu.

Yapılan turnuva ile hedeflerine ulaştıklarını söyleyen tertip komitesinden antrenör Niyazi Bezirgân; “Turnuva çok zevkli mücadelelere sahne oldu. Tribünlerin dolu olması da bizi ayrıca sevindirdi. Çocukları spora teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz bu turnuva ile başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. Emeği geçenlere, özellikle de Başkanımız Mehmet Gönenç’e teşekkür ediyorum” dedi.