DÜNYA MARKASI BERGAMA EMITT TURİZM FUARINDA YERİNİ ALDI

Bu yıl 28 – 31 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (Emitt ) 20.kez kapılarını turizmcilere açtı.

Salon 3’te görkemli bir stant ile konuklarını ağırlayan Bergama standının bu yıl ki teması Bergama’nın 999.UNESCO Dünya Mirası olmasıdır.

Bergama Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı stantta katılımcılara, Bergama’nın tarihi başta olmak üzere UNESCO Dünya Kültür Mirası olma süreci hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı broşür, harita ve CD’den oluşan materyal dağıtılıyor. Stantta ayrıca Parşömen ‘in tanıtımı yapılırken Bergama’ya özgü Tulum Peyniri, Bergama Leblebisi ve Kozak çam fıstığı gibi lezzetler katılımcılara ikram edilirken Bergama Ticaret Odası ile Turizm İşletmecileri de Bergama’nın tanıtımına katkıda bulunuyorlar.

Emitt Fuarı ile ilgili görüşlerini dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ‘’ Dünya Mirası Bergama’yı dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 20.cisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (Emitt )’e katıldık. Dört gün sürecek olan ve dünyanın sayılı turizm fuarları arasından gösterilen Emitt Fuarında Bergama’yı en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Bergama Belediyesi olarak ilçemizi tanıtmak için yoğun çaba gösteren bize destek olan Bergama Ticaret Odası ile turizm işletme temsilcileri ile tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki hepimizin sarf etiği bu çabalar UNESCO Dünya Mirası Bergama’yı turizmde hedeflediği noktaya taşıyacaktır’’ dedi.