ÇAMOBA, ÇİTKÖY, KIRCALAR, ORUÇLAR

MAHALLE ÇALIŞMALARI ÇAMOBA, ÇİTKÖY, KIRCALAR, ORUÇLAR’DA DEVAM ETTİ

Bergama Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle köylerden dönüşen mahallelerde yaptığı çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bergama Belediyesi Muhtarlıklar Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi daire Amirliklerinin,  muhtarlarla yaptıkları görüşmeler sonucunda tespit edilen sorunlar birer birer çözülüyor. Buna göre Çamoba Mahallesi’nde Aşevi ve 2000 metrekare beton parke yol yapıldı. Düğün salonu ve köy tuvaletinin bakım ve onarımları bitirildi. Çitköy’de 1500 metre kare metrekare beton parke yol, Kırcalar’da Alaçık ve 2000 metrekare beton parke yol, oruçlarda ise 50 metrekare istinat duvarı yapıldı. Ayrıca Oruçlar’da 2000 metrekare beton parke yol yapımına da başlanacağı belirtildi.

Mahallelerde muhtar ve vatandaşlarla sık sık bir araya gelip sorunları dinleyen ve yapılan işleri yerinde denetleyen Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, büyükşehir yasası sonrası Bergama’da köylerden dönüşen 114 mahalle olduğunu belirterek; “Büyükşehir yasası sonrası köylerden dönüştürülen mahalleler belediyelerin hizmet alanına girdi. Yasa sonrası son 2 yılda, düzenli bir yapı kurup, eksik kalmış ihtiyaçları, yapılması gereken hizmetleri belirledik. Yaptığımız plan ve programlama sonrası hız kesmeden, hizmeti her yere ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.