Büyük Zaferin 94. Yılı Bergama’da Coşkuyla Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zafere imza atarak ulusun kaderini değiştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü Bergama’da düzenlenen törenle kutlandı.

Bergama Şehitliği’nde düzenlenen törenler çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenlere Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Tankçı Yarbay Durmuş Köksoy, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Siyasi Parti Temsilcileri, Şehit Yakınları, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol üyeleri anma töreninin ardından şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Daha sonra Kaymakamlık tören alanına geçildi. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam eden tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerle devam etti.

Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Bergama Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Tankçı Yarbay Durmuş Köksoy halkı ve tören birliklerini selamlayarak Zafer Bayramı’nı kutladı. 13 Nisan Anadolu Lisesi Öğrencileri Esra Safa ile Orhan Aşkıner’in okuduğu günün anlam ve önemini belirten şiir okudular.

Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibinin sergilediği folklor gösterilerinin ardından Cumhurbaşkanlığının 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile yayınladığı mesaj okundu.

Bergama’da düzenlenen Büyük Zaferin 94.yıl kutlamaları tören geçişinin ardından sona erdi.