BerKM’DE TÜRK HALK MÜZİĞİ ZİYAFETİ

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği korosu, Bergama Kültür merkezi BerKM’de muhteşem bir konser verdi.

Bergama’nın kültür merkezi BerKM’de halk müziği sevenler, THM Korosu konseri ile eşsiz bir gece geçirdiler. Şef Derya Çakı yönetiminde verilen konsere Bergamalılar yoğun ilgi gösterirken salonda hiç boş yer kalmadı. “Türk Müziği’nin Renkli Taşları” başlığında verilen konserde, gönülleri dağlayan unutulmaz türküler ile eski Yeşilçam şarkıları seslendirildi. Zeki Müren, Barış Manço, Özay Gönlüm, Âşık Veysel gibi Türk müziğine katkı koyan müzisyen ve sanatçılar anıldı. Karadeniz’den Ege zeybeğine, Kafkas oyunlarından Orta Anadolu’ya kadar birçok eserden örnekler verildi.

Konserin sonunda izleyiciler koroyu dakikalarca ayakta alkışlarken, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu ise THM Korosu adına şef Derya Çakı’ya bir buket çiçek takdim etti.