BerKM’DE HALK MÜZİĞİ ZİYAFETİ

Açıldığı günden bu yana Bergamalıları sanatın her dalıyla buluşturan Bergama Kültür Merkezi’nde (BerKM) muhteşem bir halk müziği gecesi yaşandı.

Bergama Halk Eğitim Merkezi (BERHEM) ile Bergama Kültür Sanat Turizm Folklor Gençlik Derneği (BEFEM)’in birlikte organize ettiği “Bir Sevdadır Türküler-2” adlı Türk Halk Müziği Konseri, Bergama Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konseri Bergama İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile birlikte izlerken salonda boş yer kalmadı.

Şef Mahir Yazıcı’nın önderliğinde verilen konser beğeni ile izlenirken, konsere Dr.Gani Pekşen ile Dr.Hale Yamaner Okdan konuk sanatçı olarak katıldılar. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı öğretim görevlisi Dr.Gani Pekşen sazı ile birlikte sevilen türküleri seslendirdi. Sevilen sanatçı Dr.Hale Yamaner Okdan’da okuduğu türkülerle izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Halk müziği ziyafetinin yaşandığı gecenin sonunda katılımcılara teşekkür plaketi verildi.