BERGAMA’NIN 350 ARAÇLIK SIRADIŞI OTOPARK’I AÇILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bergama Belediyesi’nin yapımını tamamladığı, görselliği ve estetiğiyle öne çıkan, 350 araçlık çok katlı otoparkın açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nin işbirliğiyle geçtiğimiz ay yapımı tamamlanarak açılışı yapılan Bergama Kültür Merkezi’nin (BerKM) ardından, Bergama şimdi de 350 araçlık katlı otoparka kavuştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış törenine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, çevre ilçelerin Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJEYDİ

Bergama Zafer Mahallesi’nde açılışı yapılan otoparkın açılış konuşması Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından yapıldı. Başkan Gönenç konuşmasında; “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Çok kısa bir süre önce Bergama Kültür Merkezi’nin açılışında bir araya gelmiştik. Bizim için çok önemli bir projeydi. Şimdi hizmete girecek olan bu otopark projesi de bizim çok önemsediğimiz bir proje. Çünkü ne yazık ki belediyelerinde içinde bulunduğu bu çarpık kentleşme bir süre sonra içinde yaşanılmaz bir noktaya geliyor. Yeşil alanlarımız giderek azalıyor. Teknoloji ile birlikte araç sayısı artıyor. Ama işte o araçları bırakacak yerler olmayınca küçücük kentler bile trafik karmaşasına teslim oluyor. O nedenle otopark ihtiyacı giderek kaçınılmaz bir ihtiyaç olarak önümüzdeydi. İlk kez 2011 yılında o zaman ki parayla 600 milyar liraya İnönü caddesinin arka yolunda bulunan otopark alanının yüzde ellisini kamulaştırdık. Şimdi sıra diğer yüzde ellisinin kamulaştırılmasında. Ve yine 2014 yılında ise bu otoparkın yapına başladık. Bu proje yaklaşık 7 milyon liraya mal oldu. Bu 7 milyon liranın 5 milyon lirasını büyükşehir belediyesi karşıladı. Dolayısıyla büyükşehir belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gönenç’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan ise otoparkın açılışı ile kent trafiğinin daha rahatlayacağını belirterek bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Son olarak söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise; “Bu otoparkımızın Bergama’ya ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bergama bize bağlanalı üç yıl olmadı. Mehmet Başkanımızın başladığı iki tane proje vardı. Bunlardan bir tanesi kültür merkezi, diğeri ise otoparktı. Biz ihalesi hazır bu iki projeye elimizden gelen desteği vererek, bu iki eserin Bergama’ya kazandırılmasını hep birlikte, başkanımızla birlikte sağladık” dedi. Başkan Kocaoğlu, büyükşehir belediyesinin İzmir yerelinde ve kırsalında sürdürülen projeleri anlatarak ‘Yerelde kalkınma için başlattığımız tüm projeleri birer birer yaşama geçiriyoruz’ dedi.

Başkan Kocaoğlu buradaki konuşmasında Türk Ceza Kanunu’nda, cinsel istismar suçundan mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren düzenlemeye ilişkin düşüncelerini de aktardı. Kocaoğlu konuşmasında; “Çocuklar geleceğimiz, çocuklar masum, çocuklar saf. Aileler çocuklarını kazalardan ve belalardan korumak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama son günlerde Türkiye bir yasayı tartışıyor. Bu yasanın parlamentoya gelmesi, bu yasanın mecliste tartışılması bize göre çok yanlış. Hepimizin çocuğu var. O yasayı parlamentoya getirenlerinde çocuğu var. Hatta torunu var. Suçun cezasız kaldığı hukukun işlemediği bir yerde suçun önünü alamazsınız. Biran evvel bu yasanın gündemden çıkarılması, bir daha da bu gibi konuların parlamentoya getirilmemesi en önemli dileğimizdir” dedi.

BALKAN ŞAMPİYONLARI TEBRİK EDİLDİ

Konuşmaların ardından ise kısa bir süre önce Balkan Şampiyonu olan Bergama Belediyespor Badminton Kulübünün minik sporcuları Aybars Akaren ve Bahar Sabancı sahneye çağırılarak Başkan Kocaoğlu tarafından da tebrik edildi.

Daha sonra Bergama Belediyesi Zafer Katlı Otoparkının kurdelesi törenle kesilerek hizmete sokuldu. Kurdele kesiminin ardından Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç kendi arabasıyla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bergama İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan’ı alarak yeni otoparkın katlarını dolaştırdı.

Toplam kullanım alanı 13 bin metre kare olan otoparkın, zemin katında 9 adet iş yeri ile bir alışveriş merkezi yer alıyor. 3 katı kapalı, 4'üncü katı açık olan otopark 350 araçlık kapasiteye sahip.