BERGAMA'LI ÜRETİCİYE BAYRAM ÖNCESİ SEVİNDİREN DESTEK

İzmir’in Bergama İlçesi Göçbeyli Mahallesi’nde üreticiye 610 adet ücretsiz koyun, keçi ve koç kura ile dağıtıldı.

Türkiye’de ilk kez ve sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan üreticiye ücretsiz hayvan dağıtımı, “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi” projesi kapsamında Bergama’nın Göçbeyli Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan 156 üreticiye kura ile toplamda 610 adet Sakız, Tahirova, Kıvırcık, Saanen cinsi ücretsiz koyun, keçi ve koç dağıttıldı.

Bergama’nın Göçbeyli Mahallesi Meydanı’nda düzenlenen kura ile dağıtım törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek, İzmir Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, Bergama Belediyesi Başkan Yardımcıları, Ali Kahyaoğlu, Ümit Atlam, Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

878 ÜRETİCİYE 3377 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DAĞITTIK

Kura töreni öncesi bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; “Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Kiraz, Seferihisar, Selçuk İlçelerinde toplam 878 üreticiye 3377 koyun, keçi dağıttık. Bergama’da daha önce 137 üreticimize koyun keçi dağıtmıştık. Şimdi de 156 üreticimize 610 küçükbaş hayvan dağıtıyoruz” dedi. Başkan Kocaoğlu; “Bergama’nın Kıranlı Mahallesi’nde atıl durumda olan bal tesisini önümüzdeki günlerde işler hale getiriyoruz. Ziraat Odalarımıza iş makineleri dağıtıyoruz. Sizler ve Kırsal Daire Başkanlığımızla beraber ihtiyacınız olanı yapacağız. Geçen sene 2015 yılında 20 tane öğretim üyesi geldi. Sizlerle yüz yüze görüştü. Bakırçay Havzasının nasıl kalkınacağı konusunda bir çalışma yapıldı. Onu biz yol gösterici olarak alıyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz. Biz kırsalın, hayvancının yanındayız. Sadece verdiğimiz ürün, yaptığımız desteklerle değil. Gönülden de sizin yanınızdayız. Bu memlekette yaşayan herkesin morale ihtiyacı var” diye konuştu.

ÜRETİCİYİ, KÖYLÜYÜ DESTEKLEYEN BİR PROJE

Tören sonrası Göçbeylili vatandaşlar ile sohbet eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; "Türkiye’de özellikle de yerelde kalkınmayı kendisine bir vizyon olarak belirlemiş başka bir büyükşehir belediyesi yok. Bu proje gerçek anlamda üreticiyi ve köylüyü hedef alan, destekleyen bir proje. Daha öncede ifade ettiğim gibi Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki gayretleri merkezi iktidar tarafından örnek alınmalı" dedi.

Konuşmaların ardından Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları, Başkan Kocaoğlu’na parşömen üzerine basılı portresini hediye etti. Daha sonra kura çekimine geçildi. 156 üreticiye çekilen kuralarla 610 adet Sakız, Tahirova, Kıvırcık, Saanen cinsi ücretsiz koyun, keçi ve koç dağıtıldı.

Başkan Kocaoğlu ve Başkan Gönenç daha sonra Bergama Fevzipaşa Mahallesinde yapılan yeni hizmet binasını gezip, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.