BERGAMALI KADINLAR KADIN EL EMEĞİ FUARINDA

Bergama Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği 7. Kadın Festivali'ne katıldı.

Etkinliğe Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in eşi Meltem Gönenç ile birlikte Belediye Meclis Üyeleri Serpil Güler, Demet Demir ve Bergama'dan 350 kadın 12 araçla katıldı.

Festival, 5 Mart 2016 Cumartesi günü saat 11.00'de Kültürpark 3 No'lu Hol'de "Kadın Emeği Fuarı" ile açıldı. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi kursiyerleri, Bergama Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde fuarda stant açtı. Stantta ebru, çini, seramik, tel kırma file işi, iğne oyası, nakış gibi ürünler sergilendi. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Folklor ekibi, fuar katılımcılarına başta Bergama olmak üzere çeşitli yörelere ait oyunlar sergiledi. Kadın danışma dayanışma merkezi sorumlusu Kader Keleş; "Bu yıl 7'incisi düzenlenen Kadın Festivali'nde, Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi kursiyerleri olarak stant açtık. Yıl boyunca ürettiğimiz ürünlerimizin yanı sıra ziyaretçilere Bergama'mızı tanıtan broşür ve kitapçıklarda dağıtıyoruz. ilgiden oldukça memnunuz" dedi.