BERGAMALI ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ

SİNEMA OYUNCUSUNDAN BERGAMALI ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ

Hayvan severliği ile tanınan sinema ve dizi oyuncusu Semih İğdigül (58), hayvan sevgisi eğitimi için Bergamalı çocuklarla buluştu.

Bergama Belediyesi ile BERHAYKO (Bergama Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği) tarafından organize edilen ve Bergama’da ki tüm ilköğretim okullarında düzenlenen etkinlik renkli görüntülere de sahne oldu.

OTUZBİN ÖĞRENCİYE ULAŞTIM
Çocuklar ile hayvan sevgisi eğitimi için bir araya gelen ve kendisini sokak köpeği olarak adlandıran Semih İğdigül; “Çalışmalarımızda miniklere hayvan sevgisi ile birlikte hayvanlara nasıl davranmamız gerektiği konusunda da yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar otuz binden fazla öğrenci ile bir araya geldim. Ben bir öğretmen gibi anlatmıyorum konuyu. Drama şeklinde, tiyatro şeklinde anlatıyorum. Eğitimlerimiz inter aktif olup çocuklara oyunlar oynayıp hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyorum’’ dedi.

Etkinliği izleyen Bergama Belediyesi Veteriner Hekimi Mahmut Aslankan ise yaptığı açıklamada; “Uzun zamandır geleceğimiz olan çocuklarımızın hayvan sevgisi ve hayvanları koruma için neler yapmaları gerektiği konusunda eğitim planlarımız vardı. Semih İğdigül’ün Bergama’ya gelmesi ile bu sunumlarımızı profesyonel bir şekilde çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Bu sunumların çocuklar üzerinde olumlu etkileri var. Bu yönüyle gelecek kuşaklara hayvan sevgisi ve hayvan hakları konusunda sağlıklı bir bilgi aktarmış oluyoruz” dedi.

BERHAYKO (Bergama Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği) Başkanı Emel Ürper; “Biz bugün burada İlk ve orta öğretimde okuyan çocuklarımıza hayvan sevgisi, bakımı ve hayvanlar ile birlikte yaşama ile ilgili bir eğitim programı hazırladık. Hepsinden çok güzel tepkiler alıyoruz. Umarım ve dilerim ki bu çocuklar büyüdüklerinde iyi bir hayvan sever olurlar” diye konuştu.