BERGAMA’DA YAPILAN ETKİNLİKLER İÇ TURİZMİ HAREKETLENDİRİYOR

Kültür ve sanat etkinlikleri ile gündemden düşmeyen ve uyguladığı sosyal belediyecilik anlayışıyla sosyal yaşama ivme kazandıran Bergama Belediyesi, düzenlediği etkinlikler ile iç turizmin canlanmasına katkı sağlıyor.

Bergama Belediyesinin son bir yılda sürdürdüğü geleneksel etkinlikler, sportif ve sanatsal faaliyetler kentin kültürel gelişimine katkı koyarken, iç turizmin canlandırılmasını da sağladı. Rakamsal göstergelerde bu katkının önemini ortaya çıkardı.

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER

20.Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği, 5.Uluslararası Bergama Veteran Basketbol Turnuvası, 80.Uluslararası Bergama Kermesi, 5.Şakir Süter Gazetecilik Yarışması, 3.Bergama Seni Çağırıyor Projesi, 5.Bergama Fotomaratonu, 41.Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi, 1.Uluslararası Bergama Retro Motofest bu etkinliklerden bazıları.

Buna göre Bergama seni çağırıyor projesi ile bu yıl kente 1213 kişinin giriş sağladı. Bergama Fotomaratonu ile 200 kişi, Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi ile 300 kişi, 5.Uluslararası Bergama Veteran Basketbol Turnuvası ile 15 takım 200 kişi 1.Uluslararası Bergama Retro Motofest ile 1.000 kişi kente geldi. Gelenler kendi organizasyonları ve olanakları ile otellerde konakladı, esnafa katkı sağladı. 20.Uluslararası Çocuk Şenliği ile 80.Uluslararası Bergama Kermesi ve UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu katılımcıları ve düzenlenen sportif faaliyetlerle gelen kulüplerde bu katkıya ortak oldu.

KASIM AYINDA 2500 SPORCU KONUK OLACAK

Kasım Ayı sonlarında yapılacak olan Türkiye Oryantiring Şampiyonası için ise kente yaklaşık 2500 sporcu gelerek, otellerde konaklayacak ve iç turizmi canlandıracak. Yakın zamanda Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret konseri ile açılan Bergama Kültür Merkezi etkinlikleri de bu katkıya ortak olacak. 23 Ekim Pazar Günü Dünyaca ünlü üç Latin gitaristin konseri de bu etkinliklerden biri yalnızca.

ETKİNLİKLERİ İÇ TURİZMİ CANLANDIRACAK ŞEKİLDE PLANLIYORUZ

Yapılan etkinlikler ile Bergama’nın geçmişine yakışan bir geleceğin hedeflendiğini, bunu yaparken de iç turizm dinamiklerinin harekete geçirecek planlamaların ön plana çıkarılmaya çalışıldığını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bergama 2500 yıllık olağanüstü geçmişi ile geçmişten günümüze zengin kültür ve gelenekleri yaşatmış bir kent. Bizler çalışmalarımızı Bergama’yı geçmişine yakışan bir geleceğe hazırlamak için yapıyoruz. Ancak sosyal belediyecilik anlayışımız gereği kenttin ekonomik geleceğini de sosyal adalet ve eşitlik ilkeleri içerisinde harekete geçirmek durumundayız. Bu nedenle yaptığımız etkinlikleri iç turizmi canlandıracak şekilde planlıyoruz. Bunun neticesinde ise yıl içerisinde birçok kişinin etkinlikler aracılığıyla kente girişini sağlıyoruz” dedi.