Bergama’da Muhtarlar Günü Kutlandı

İzmir’in Bergama ilçesinde, geçtiğimiz yıl muhtarların karşılaştığı sorunlar ve sorunlar karşısında çözüm önerileri ile muhtarlık müessesesinin tarihsel bağlarını korumak amacıyla ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü törenlerle kutlandı.

Bergama Kaymakamlığı Tören Alanında düzenlenen törenlere İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Garnizon Komutanı Tank. Yarbay Durmuş Köksoy, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Dinçer, Muhtarlar, STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören ilk olarak Bergama Muhtarlar Derneği Başkanı ve Aşağıkırıklar Mahalle Muhtarı Halil Erol’un Atatürk Anıtına çelenk bırakması ile başladı. Saygı duruşu ve ardından hep birlikte söylenen İstiklal Marşının ardından kürsüye gelen Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Erol “ Bu anlamlı günün halkımıza fedakârca görevini yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Yerel Demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık kurumu 1829 yılından beri faaliyetini sürdürmektedir. Muhtarlarımız bir yandan vatandaşlarımızın resmi kurumlar ile olan ilişkilerinde aracılık etmekte diğer yandan da temel gereksinimlerden biri olan katılımcılığı sağlamasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtarlarımız bulunduğu köy ve mahallelerde tüm kurumları temsil etmektedir ”dedi.

İlçe Kaymakamı Osman Nuri Canatan ise yaptığı konuşmada “ 1829 yılında muhtarlık kurumu ülkemizde kurulmuş bulunmakta ve yaklaşık 200 yıldır faaliyetlerine devam etmektedir muhtar arkadaşlarımız. Muhtarlarımız Devlet ile Vatandaş, Vatandaş ile Devlet arasında köprü vazifesi görüyorlar. Son dönemde yapılan düzenlemeler ile muhtarlarımızın hem etkinliği hem de kazanımları artmıştır.19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu olsun” diye konuştu.

Öte yandan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de Muhtarların Gününü kutlayarak “Yerel demokrasinin, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli bir parçası olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyorum”dedi.

Muhtarlar Günü dolaysıyla düzenlenen törenin ardından Bergamalı Muhtarlar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun günü anlam ve önemi ile düzenlemiş olduğu etkinliğe katılmak üzere İzmir’e gittiler.