BERGAMA’DA LATİN EZGİLERİ

DÜNYACA ÜNLÜ LATİN GİTARİSTLERDEN BERGAMA’DA LATİN EZGİLERİ

Dünyaca ünlü Latin gitaristler, Vietnamlı Thu Le (Klasik), İspanyol Davinia Ballesteros (Flamenko), Arjantinli Mirta Alvarez (Tango) verdikleri muhteşem konserle Bergamalıları kendilerine hayran bıraktı. Biletleri saatler öncesi tükenen konserde seyirciler sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

Kısa bir süre önce Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret konseri ile kapılarını sanatseverlere açan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) uluslararası üç ünlü gitaristi konuk etti. Konserde, Dünyada gitar ile ilgili bilinen Flamenko, Klasik ve Tango dinletileri çalındı. Konser yaklaşık bir buçuk saat sürerken salonda hiç boş yer kalmadı.

Konser sonunda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç sanatçılara gecenin anısına üzerinde Bergama’nın tarihi yerlerinin resmedildiği taş tablo armağan etti. Daha sonra Latin gitaristler sahnede Türk bayrağı açarak büyük alkış aldılar. Sanatçılar Türk bayrağı ile fotoğraf çekilip sosyal medyadan paylaşacaklarını ve tüm sanatçıları Türkiye’ye davet edeceklerini söylediler.

Burada bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bundan sonra Bergama Kültür Merkezi’nde bu etkinlikler devam edecek. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü son zamanlarda ülkemizde sıkıntı yaşarken onların yurt dışından gelmesi, sanatın ve müziğin evrensel diliyle burada olmaları bizim için çok anlamlı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Ayrıca üç Latin gitarist konser sonrası BerKM’de izleyicilere albümlerini de imzaladılar.

TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVDİK

Üç Latin gitarist ile konser sonrası yapılan röportajda ise Vietnamlı Thu Le; “Türkiye’ye birçok defa geldim. Her geldiğimde kendimi çok iyi hissediyorum. Burası benim üçüncü evim” dedi. İspanyol Davinia Ballesteros; “Türkiye’ye ilk defa geliyorum. İspanya’ya geri döndüğümde Türkiye’nin ne kadar iyi ve güzel olduğunu söyleyeceğim. Özellikle Türk yemeklerine hayran kaldım. Ayrıca Flamenko ile Türk Müziği’nin ortak noktalarını buldum” dedi. Arjantinli Mirta Alvarez ise; “Benim de Türkiye’ye ilk gelişim. Çok sevdim ve beğendim. Burada olmaktan çok mutluyum. Ülkemin ve Türkiye’nin müzik açısından da ortak bir dili olduğuna inanıyorum. Aynı tutku, aynı heyecan ve aynı ritim. Seyirci ile iletişim kurmakta çok keyifliydi. Tekrar Türkiye’ye geleceğim” dedi.

ÜÇ FARKLI MÜZİK TÜRÜNÜ GİTARDA BİR ARAYA GETİRMEK DÜNYADA BİR İLK

İspanyol Davinia Ballesteros; “Aslında bir araya gelmemiz menajerimizin fikriydi. İlk defa bir araya geldik. Üç farklı sitili bir araya getirdik. Harika bir arkadaşlık kurduk. Bu üç farklı müzik türünü gitarda bir araya getirmek dünyada bir ilk aslında. Çok heyecanlıyız bu proje için. UNESCO Dünya mirası Bergama’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Yeni açılan Bergama Kültür Merkezi’nin konser salonunu da çok beğendik” dedi.