BERGAMA’DA Kİ DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜNDE BİNLER YÜRÜDÜ

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla demokrasi yürüyüşü yapıldı, darbeciler lanetlendi, şehitler için dualar okundu.

İzmir Caddesi’nden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüş Bergama Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, ilçedeki tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleşti. Yürüyüşe Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Murat Dinçer, İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukkaya, siyasi parti ilçe başkanları ve oda başkanları da katıldılar.

7’den 70’e ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyüşe katılan binlerce Bergamalı darbe girişimini protesto ederken, darbeciler aleyhine sloganlar attılar. Cumhuriyet Meydanı’nda ise önce saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan tarafından ortak bildiri okundu. Canatan; “15 Temmuz günü terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi kahraman halkımızın duruma müdahale etmesiyle önlendi. Hain güçler bu vatanın bölünmez bütünlüğünün asla yok edilemeyeceğini anladılar” dedi. Konuşmanın ardından ise İlçe Müftü vekili Mustafa Fahri Yavaş tarafından şehitler için dualar okundu. Ayrıca meydanda vatandaşlara pilav ayran dağıtıldı.