BERGAMA’DA Kİ BAL TESİSİ ÜRETİME KAZANDIRILDI

Bergama Belediyesi ve İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği ile imzalanan protokol çerçevesinde, Bergama'nın Kıranlı Mahallesi'nde bulunan Bal İşleme/Paketleme Tesisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek üretime kazandırıldı.

Günlük 2 ton işleme kapasitesine sahip tesis, yenilendikten sonra İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği'ne tahsis edildi. Birlik, İzmir'in kuzey bölgesinde üretilen balları işleyip paketleyerek raflara sunarken, arıcıların emeğini de kazanca dönüştürmeye başladı. Üreticiler, hizmete açılan tesis sayesinde ürettikleri malın değerinde pazarlanması ve doğal arı ürünlerinin tüketiciye sağlıklı ve ekonomik bir şekilde sunulması olanaklarına sahip oldu.

KOVAN DAĞITILIYOR, EĞİTİM VERİLİYOR

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği ile yapılan üçlü protokolle, birlik üyesi bin 250 üreticiye 2 bin 500 ana arı dağıtımı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki bal üreticilerine destek vermek için Türkiye'de bir ilk olan mobil eğitim aracını da hizmete aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son bir yılda eğitimleri tamamlayan toplam 156 üreticiye 484 arılı ve 231 arısız kovan ile 11 kalemden oluşan 156 arıcılık malzemeleri seti dağıttı.