BERGAMA’DA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeye en güzel armağanı Cumhuriyet’in 93. yıl kutlamaları Bergama’da Cumhuriyet yürüyüşü ile başladı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yılında gerçekleşecek olan kutlamalar Bergama’da İstiklal Meydanı’ndan başlayıp Hükümet Konağı’na kadar devam eden Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı.

Yürüyüşe CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Vekili Tank Yarbay Durmuş Köksoy, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra okullardan çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Bergama Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde Hükümet Konağı’na kadar gerçekleşen yürüyüş Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son buldu.