BERGAMA’DA ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI

Bergama Belediyesi’nin bu yıl 20’ncisini düzenlediği “Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği” görkemli bir açılış ile başladı. Bu yılki çocuk şenliğinde çocuklar taşıdığı “sev kardeşim” yazılı dövizlerle Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak için Bergama’da buluştuğu uluslararası çocuk şenliği her yıl olduğu gibi bu yılda açılış yürüyüşü ile başladı.

SEV KARDEŞİM

Ellerinde “sev kardeşim” yazılı kalp biçimindeki dövizlerle Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, kardeş kentlerden gelen konuklar ve çocukların yanı sıra çok sayıda Bergamalı katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Bergamalı çocukların ve yurt dışından gelen çocukların birbirinden güzel halk oyunları gösterileri ile başlayan çocuk şenliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, “Yüce Atatürk’ün bize emanet ettiği ve dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte kutluyoruz. Bu yıl çocuk şenliğimizin 20. yılı. Bu kutlama haftasında bizlere eşlik eden kardeş kentlerimiz Rosoman ve Pietra Neamt’a teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Birbirinden renkli gösterilerin sergileneceği uluslararası çocuk şenliği 23 Nisan Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.30’da Koro Şefi Derya Çakı yönetimindek, Çocuk Korosu Konseri ile son bulacak.