BERGAMA’DA ÇİFTE BAYRAM

14 Eylül Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü düzenlenen törenlerle coşku ile kutlandı. Bu yılki törenlerin Kurban Bayramı’na denk gelmesi ile Bergamalılar çifte bayram yaşadı. Her yıl olduğu gibi bu yılda kaymakamlık tören alanında Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama törenleri Cumhuriyet Meydanı’nda okunan şiirler ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Kutlama törenlerine Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutan Vekili Tank Yarbay Durmuş Köksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Dinçer, Bergama Başsavcı Vekili Hüseyin Demirel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, bu yıl Bergama’da iki bayramı birlikte yaşadıklarını belirterek, “ Birincisi Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü, diğeri ise İslam aleminin kutsal bayramlarından birisi olan Kurban Bayramı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesi tüm ulusa olduğu gibi, mazlum milletler ve dünya uluslarına da esin kaynağı oldu. Ve Bugün bizler kurtuluşumuzu ve bizleri var eden eşsiz kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz. 14 Eylül’de kahraman Türk askeri bu kente geldiğinde büyük bir coşku ile karşılandılar. Ve adını anmadan geçemeyeceğimiz Bergama’nın kahraman efeleri ve kızanları var. Tüm kahramanlarımıza Bergamalı hemşerilerim adına şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Bu toprakları kazanmak hiç kolay olmadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi Başkomutanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen ve hepimizin göğsünü kabartan bir mücadele ile kazanıldı. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm bireylerini saygıyla selamlıyorum. Ulu önderin yolu bizim yolumuzdur ve bu milleti ve bizleri onun yolundan hiçbir güç döndüremeyecektir. Ona olan inancımız ve bağlılığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması ile sonuçlanacaktır. Kurtuluş savaşından günümüze bu toprakların bütünlüğü için canını veren kahramanlarımızı saygı ile anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Törenlerin ardından her bayram olduğu gibi Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı salonunda geleneksel bayramlaşma merasimi gerçekleştirildi. Bayramlaşmanın ardından Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Kozak Karaveliler ve Çamavlu mahallerinde şehit düşen Jandarma Er Mükerrem Keskin, Jandarma Er Hüseyin Ak ve Piyade Komando Yaşar Özsürücü’nün ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.