BERGAMA’DA 18 MART ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANILDI

Tam 102 yıl önce Çanakkale’de şehitlerinin yazdığı destanla büyük bir zafere imza atılan ve bir ulusun kaderini belirleyen Çanakkale Zaferi ve şehitleri Bergama’da törenlerle anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılında Bergama Şehitliğinde anma töreni düzenlendi. Törene Bergama Kaymakam Vekili ve Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Yarbay Durmuş Köksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Dinçer, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, Şehit ve Gazi aileleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Namık Kemal Eroğlu tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi. Şehitler için edilen duanın ardından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı. Şehitlikteki törenlerden sonra Bergama Ordu Evinde Şehit ve Gazi aileleri onuruna yemek verildi. Yemekte, Kore devletinin gönderdiği Kore Barış Elçiliği madalyası Bergama Kaymakam Vekili Dr. Bayram Yılmaz tarından Kore Gazisi Halil Hilmi Babaoğulları’na takdim edildi.