BERGAMA TÜYAP KİTAP FUARINDA

KİTAP FUARINDA BERGAMA İLGİSİ

Bu yıl 21’incisi düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’na katılan ‘tek belediye’ olan Bergama Belediyesi’nin bastırdığı kültür yayınlarına yoğun ilgi gösterildi, stant ziyaretçi akınına uğradı.

Kültürpark’ta yapılan kitap fuarının açılışına Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de katıldı. Fuarın onur konuğu İzmirli yazar Hüseyin Yurttaş ile kısa süreli sohbet eden ve kendisini kutlayan Başkan Gönenç daha sonra, 1/A No’lu holde yerini alan Bergama standına geçerek ziyaretçilerle ilgilendi.

Stantta en çok ilgiyi ise Bergama Belediyesi tarafından kısa bir süre önce bastırılan, Bergama müzesinin kurucusu, eğitimci ve araştırmacı yazar Osman Bayatlı’nın kitapları gördü. Ülke çapında bilinen gazeteciler, siyasetçiler ve yazarlar Bayatlı kitaplarına ilgi gösterdiler.

KOCAOĞLU’NDAN, CAN DÜNDAR’A BAYATLI KİTABI

Standı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, SODEM Onursal Başkanı eski Bakan Ercan Karakaş, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Murat Bakan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Prof.Dr.Şadan Gökovalı gibi isimler de ziyaret etti. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile de bir araya gelen Başkan Gönenç, kendilerine Bayatlı’nın kitaplarından hediye etti. Kitaplarla ilgilenen Can Dündar, Başkan Gönenç’ten Bergama ve Bayatlı hakkında bilgiler aldı. Bergama standında kitabı yayına hazırlayan Bergamalı şair Halim Yazıcı ve edebiyatçı Yunus Bekir Yurdakul’da yer aldı.

BAYATLI KİTAPLARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Kitap fuarındaki ilgiden memnun olduklarını ifade eden Başkan Gönenç; “Bu yıl 21’incisi düzenlenen kitap fuarına, İzmirlilerin olağanüstü ilgi göstermesi memnuniyet verici. Bizde Belediyemizce bastırdığımız Kültür yayınları ile bu fuarda yerimizi aldık. Standımıza ilgi büyük oldu. Özellikle Osman Bayatlı kitapları ziyaretçilerden büyük ilgi gördü” dedi. Başkan Gönenç, gelen konukları 19 Nisan’da TÜYAP Kitap Fuarı’nda Salon 3’te saat 14.30’da yapılacak olan ‘Kadim Pergomon ve Osman Bayatlı’ söyleşisine de davet etti.

Fuar, 24 Nisan 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.