BERGAMA MEZBAHASI YENİLENDİ

Bergama Mezbahası, Büyükşehir Belediyesi’nin 1 aydan kısa bir sürede tamamladığı iyileştirme çalışmalarının ardından yeniden hizmete girdi.

İzmir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün 14 Şubat günü yaptığı denetimlerin ardından Bergama Mezbahası günlük 30 büyükbaş, 90 küçükbaş kesim kapasiteli olarak “onay belgesi” almaya hak kazandı. Sağlıklı ve hijyenik koşullarda yeniden kesim yapılmaya başlandı.

Belirlenen eksikleri çok kısa süre içinde tamamlanan mezbahada, Büyükşehir Belediyesi tarafından iki adet hijyen bariyeri kuruldu. Bıçak stelizatörü ve lavabolar alındı ve montajı tamamlanarak kesim kanalına bağlantıları yapıldı. Alet ve ekipmanlar için dezenfeksiyon odaları oluşturuldu. Sakatat odalarında temiz ve kirli alan geçişini engellemek için revizyon yapıldı. Personel için yeni soyunma odası inşa edildi. Son olarak da sevkiyat rampaları düzenlendi.

2014 yılından sonra ilçe belediyesinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Bergama Mezbahası’nın 5996 sayılı yasa gereği Avrupa Birliği standartlarına göre modernize edilmesi için ihale de yapıldı. Önümüzdeki günlerde sonuçlanacak ihale çerçevesinde mezbahadaki teknolojik donanım, hat ve makineler yenilenecek.