BERGAMA, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA TANITILDI

UNESCO’nun 999.Dünya Kültür Mirası Bergama, Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ve Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'nda tanıtıldı.

Bergama Belediyesi fuara; İZKA, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Selçuk Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi ile birlikte katıldı.

Fuarın ilk gününde tüm İzmir stantları yoğun ilgi görürken, özellikle Efes, Celsus Kütüphanesi, İzmir Saat Kulesi ve Bergama Akropol büyük görsel maketleri yoğun ilgi gördü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ziyaret ettiği Bergama standında, dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine Bergama’nın tarihi, kültürel ve turistlik tanıtımı yapıldı. Fuara Bergama Belediye Meclis Üyeleri Ömer Sezginler, Sezer Uğraş ve Mehmet Demir’de katıldılar.