BERGAMA ÇİFTÇİSİNE BÜYÜKŞEHİR’DEN TARIM ARACI DESTEĞİ

İzmir’in Bergama İlçesi’nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Yerelde Kalkınma’ sloganı ile çiftçiye destek amacıyla verilen 8 tarım aracı Bergama Ziraat Odası’na teslim edildi.

Bergama Ziraat Odası Başkanlığı Bahçesi’nde tarım araç ve makinelerinin teslimi için yapılan kurdele kesme törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları ve üyeler katıldı.

PROJE NİSAN 2016’DA YAŞAMA GEÇİRİLDİ

2016 Nisan Ayı’nda 18 ayrı ilçeye tarım aracı desteği sağlamak üzere kooperatif ve birlik temsilcileri ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, Bergama Ziraat Odası’na çiftçinin faydalanabilmesi için 8 adet tarım aracı desteğinde bulundu. Buna göre 2 Traktör (75 ve 120 beygir), taş toplama makinesi, silaj makinesi, 4 metrelik lazer tesviye makinesi, dip kazan (5ayak), 5’li gübreleme makinesi, 2 tonluk ilaçlama makinesi ve buğday ekme makinesi Bergama Ziraat Odası Başkanlığı’na teslim edildi.

KALKINMAYI YERELDEN BAŞLATIYORUZ

Burada konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; “Bugün 156 üreticimize kurayla 610 küçükbaş hayvan verdik. Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Kiraz, Seferihisar, Selçuk İlçelerinde toplam 878 üreticiye 3377 koyun, keçi dağıttık. Şimdide çiftçimizin kullanabilmesi için 8 adet tarım aracı veriyoruz. Biz kırsalın, hayvancının, çiftçinin yanındayız. Kalkınmayı yerelden başlatmak için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Nerenin kalkınmak için neye ihtiyacı var ise, bunu Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları ile gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ HERKES YARARLANABİLECEK

Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları ise; “Burada artık ihtiyacı olup ta imkânsızlıklar nedeniyle bu makinelere sahip olamayan çiftçimiz bu araçlardan istedikleri zaman yararlanabilecekler. Bu katkılardan dolayı Aziz Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Büyükşehir Belediyemizin kırsal kalkınmaya verdiği destek çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.