BERGAMA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Bergama'nın cadde ve sokaklarını beyaz örtüye bürüdü.

Kar yüksek kesimlerde bulunan dağ köylerinde etkili olurken, tüm kentte okullar bir gün arayla tatil edildi. Kentte kar sevinci yaşayan bazı vatandaşlar ise kardan adam yapıp, kartopu savaşı oynadılar.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bergama Belediyesi kent içinde tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını arttırdı. Sokak hayvanları için ise belediye ekiplerince belirli noktalara yiyecek bırakıldı. Sokak hayvanlarının yanı sıra, Kozak’ta sıkça görülen yılkı atları içinde yaşama alanları içine saman balyaları konuldu. Dış mahallelerde ise Bergama Belediyesi ekiplerinin, İzmir Büyükşehir ekipleriyle birlikte kar küreme çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. İzmir-Dikili-Bergama arasında oluşabilecek buzlanmaları önlemek amacıyla tuzlama çalışmaları yapılıyor. Kent içinde 10 Ocak itibarıyla geçilen tek yön uygulaması sebebiyle ise Bergama Belediye Zabıtaları 8 farklı noktada sürücülere yardımcı oluyor.

Bu arada kar yağışının kesintisiz sürmesi nedeniyle kar kalınlığının şehir merkezinde 20, yükseklerde ise 60 santimetreye ulaştığı belirtildi. Gün içinde 0 olarak belirlenen hava sıcaklığının ise gece saatlerinde -2 dereceye ulaşacağı aktarıldı.