BERGAMA BELEDİYESİ TAEKWONDO TAKIMI

İzmir’in Bergama ilçesinde 2009 yılında 10 lisanslı sporcusu olan Bergama Belediyespor Tekvando Takımı bugün 235 lisanslı sporcu ile hem ülkemizde hem de Avrupa’da yapılan müsabakalarda madalyalara doymuyor.

Türkiye Tekvando Federasyonu 3.kademe kıdemli antrenör siyak kuşak 4’üncü ‘Dan’ sahibi Burçin Güven yönetiminde çalışmalarını sürdüren tekvando takımı sporcuları 2010 yılından itibaren hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda elde ettikleri başarılar, Bergamalıların da gururu oldu.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ BERGAMALI UMUT

26 – 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında Konya’da düzenlenen ve 3500 sporcunun katıldığı Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonasında 50 Kg’da mücadele eden Umut Ozan Basank (12) Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Böylece Bergama İzmir’i temsil eden ilçeler arasında derece alan tek kulüp oldu. Bergama’da düzenlenen 14’üncü Kardeş Şehir olimpiyatlarında takım halinde şampiyon, Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde düzenlenen Marmara Bölge Şampiyonasında, turnuva şampiyonu, Denizli’de düzenlenen bölge şampiyonasında takım halinde şampiyon olundu. Uluslararası Taekwondo Şampiyonasında üç madalya alındı. 2010 Yılından bu yana ise 5 defa İzmir şampiyonu oldu.

235 LİSANSLI SPORCU İLE TÜRKİYE'DE TEK İLÇE

Bergama Belediyespor Tekvando Takımı Antrenörü Burçin Güven; “Belediye Başkanımızın bize sağladığı olanaklar ve destek ile çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şampiyonalara ve turnuvalara katılıyoruz. Sanıyorum ki Türkiye’de ki ilçeler arasında Taekwondo ’da en fazla lisanslı sporcuya sahip takımız. 235 Lisanslı sporcumuz var. Oldukça önemli başarılar yakaladık. Başta her zaman yanımızda olduğu için Başkanımız Mehmet Gönenç’ başarılarından dolayı sporcularımıza ve desteklerinden dolayı sporcu ailelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

BERGAMA'NIN ŞAMPİYONLARI

Bergama Belediyespor Kulübünde mücadele eden tekvandoculardan Umut Ozan Basank gibi daha niceleri var. Gökhan Gülmez ’de bunlardan biri. İzmir’de Bölge şampiyonasında oynadığı 5 maçın tamamında rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Gökhan Gülmez başarısı için; “Hayatımın her anında olduğu gibi Tekvando sporu ile uğraşmam konusunda desteklerini esirgemeyen aileme, gecesini gündüzüne katarak bizim öncelikle iyi bir insan sonrasında iyi bir sporcu olmamızı sağlayan Antrenörümüz Burçin Güven’e ve bizim spor yapmamız noktasında her türlü imkânı sağlayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’ e teşekkür ediyorum“ dedi.

14 yaşındaki Elif Altındağ 6 yıldan beri tekvando sporu ile uğraştığını belirterek “Tekvando sporu benim için bir yaşam biçimi. Bana bu sporu sevdiren Burçin Hocama ve aileme teşekkür ediyorum. Daha fazla başarılı olmam için sürekli çalışıyorum. Hedefim daha uzun yıllar bu sporun içerisinde olmak ve milli takım forması ile Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında derece almak “ diye konuştu