BERGAMA BELEDİYESİ KADIN EMEĞİ FESTİVALİ

Bergama Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Kadın Emeği Festivali düzenledi. Geçtiğimiz yıl kurulan Bergama Kadın Girişimi Kooperatifi başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve dernek kadın emeğine ve kadının toplumdaki yerine dikkat çekmek için Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda stantlar kurdu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ve 6-8 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde Bergamalı kadınlar Cumhuriyet Meydanı’nda el emeklerini sergileyecekler. Bergama Kadın Girişimi Kooperatifi, Bergama Üretici Kadınlar Pazarı, Ege Tahtacı Kültür Derneği, Gönüllüler Yardımlaşma Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitimi Destekleyen Kadınlar Derneği, Bergama Spastik Çocuklar ve Erişkinler Derneği, Kızılay, TEMAD, Kamu Hizmetleri Yaygınlaştırma ve Etkinleştirme Derneği, Eğitim Sen, Bergama SES İlçe Temsilciliği, Veli Deneği, Bergama Hayvan Koruma Derneği, Bergama Belediyesi Üretici Pazarı, festivalde yer alarak kadın emeğine destek veren isimler oldu.

BERGAMA BELEDİYESİ KADIN EMEĞİ FESTİVALİ VE 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİK PROGRAMI

-7 MART SALI – SAAT : 12.30 - Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu gösterisi (Cumhuriyet Meydanı)

-8 MART ÇARŞAMBA – SAAT: 12.35 Kaymakamlık Tören Alanı Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu

SAAT 13.00 - Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu gösterisi (Cumhuriyet Meydanı)

-Müzik Dinletisi (Cumhuriyet Meydanı)

- Sergi Açılışları (Cumhuriyet Meydanı)

- Bergama Belediyesi Kent Orkestrası Konseri (Cumhuriyet Meydanı)

- 9 MART PERŞEMBE- SAAT: 14.00 Ebru Sağay “Camille” Tiyatro Gösterimi (Bergama Kültür Merkezi- BerKM)

Ayrıca Bergamalı Kadılar 8-9-10-11 Mart tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuar alanında düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine de katılacaklar.