BERGAMA BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

Bergama Belediyesi eğitime verdiği desteği Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde açtığı kurslarla devam ettiriyor.

Uzman eğitici kadrosunun görev yaptığı merkezde geçen yıl olduğu gibi bu yılda 12’inci sınıf ve mezun öğrenciler için YGS ve LYS kursları başlatıldı. Bunun yanı sıra ‘Görsel Sanatlar’, ‘Müzik Eğitimi’, ‘Kişisel Gelişim’ ve ‘Mesleki Eğitim’ ile ilgili kurslarda başlatıldı.

Açılan kurslarla ilgili olarak eğitimde fırsat eşitliğinden yana olduklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde yıl boyu açtığımız kurslarla eğitime destek olmaya devam ediyoruz. Geçen yıl açtığımız üniversiteye hazırlık kurslarının sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı bölümlerinden 180 öğrencimiz faydalandı. 49 öğrenci Yüksek Öğretim Kurumlarına yerleşmeye hak kazandı. Her zaman tekrarladığım gibi biz parasız eğitimden, eğitimde fırsat eşitliğinden yanayız. Çocuklarımızın iyi eğitim alabilmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.