BERGAMA ATA’SINI ANDI

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yıl dönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

Bergama Kaymakamlık Tören Alanı’nda başlayan anma programına Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutanı Alp Özgür Gürpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Cem Ali Çiftçi, siyasi partiler, Belediye çalışanları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan çelenk töreninden sonra saat 09.05’te çalan iki dakikalık siren ile saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenlerin ardından ise Bergama Kültür Merkezi (BerKM)’de düzenlenen anma programına geçildi. Program Atatürk’ün görüntülerinin bulunduğu video gösterimiyle başladı. Anaokulu öğrencileri Janet Sine Tonay ile Mehmet Özer “Atatürk” konulu şiir, Lise öğrencisi Tuana Dörtağı “Atatürk’e göre Atatürk” adlı kompozisyon, Lise öğrencisi Esra Şengül “Atatürk’ü Anlamak” adlı kompozisyon, Ortaokul öğrencisi Sümeyye Yetim ise “Atatürk” adlı şiirini okudu. Buradaki programın sonunda 10 Kasım nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve İlçe Garnizon Komutanı Alp Özgür Gürpınar tarafından verildi. 10 Kasım ile ilgili anma programı, Endüstri Meslek Lisesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren “Ata’ya Saygı” yürüyüşü ile son buldu.

BUGÜN ÖNEMİNİ VE YOKLUĞUNU DAHA FAZLA HİSSEDİYORUZ

Atatürk’ün 78’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk eşsiz dehası, üstün kişiliği ve geleceğe ışık tutan öngörüleriyle bir ulusun kötüye giden kaderinin nasıl değiştirileceğini, gelecekten umudunu kesmiş bir ülkenin nasıl örnek ve çağdaş bir cumhuriyete dönüştürülebileceğini tüm dünyaya göstererek, insanlık tarihine büyük bir not düşmüştür. Barışın kardeşliğin, birlik ve beraberliğin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu günümüz dünyasında büyük Atatürk’ün önemini ve yokluğunu her geçen gün daha da fazla hissediyor, özlüyor ve arıyoruz. Vefatının 78’inci yılında sonsuz saygılarımızla anıyoruz” dedi.